27 October 2021 Login
     Zoek
Presentatie van ex-topzwemmer op het Anker
Presentatie van ex-topzwemmer op het Anker
Saturday, February 07, 2015

 

Iedere maand wordt er op basisschool Het Anker een presentatie gegeven door de leerlingen van één groep. Alle kinderen van de school en de betreffende ouders mogen daarbij aanwezig zijn. Deze maand was er een bijzondere afsluiting, niet door de kinderen maar door één van de ouders: ex-topsporter Bastiaan Tamminga hield een spetterende presentatie.

Tamminga is veelvoudig Nederlands zwemkampioen, hij behaalde 39 gouden medailles tijdens diverse Nederlandse Kampioenschappen op de rugslag en vlinderslag. Tussen 2001 en eind 2010 heeft hij daarnaast aan 16 Europese en Wereldkampioenschappen deelgenomen. Zijn hoogtepunt beleefde hij in 2007 met een bronzen medaille op de EK korte baan in Debrecen (Hongarije). Tamminga is de houder van het Nationaal record op de 50 meter vlinderslag op de korte baan. 

 
De kinderen werden bijna een uur lang meegenomen in de wereld van de topsport aan de hand van filmpjes, een nagespeelde persconferentie, een spel en de ervaringen van Tamminga zelf. Ook van de mogelijkheid om vragen te stellen werd uitgebreid gebruik gemaakt. Tamminga legde uit dat topzwemmen veel tijd kost, hij trainde zo’n 30 uur in de week. Hij moest de kinderen teleurstellen die dachten dat topzwemmen ook veel geld oplevert. 
 
Zwemmen is voor de meeste kinderen een sport die dicht bij huis uitgeoefend kan worden. Tenminste, zo lang de zwembaden in Zwartewaterland nog open blijven. Tamminga sluit zich graag aan bij de actie “Handen af van onze zwembaden” die op dit moment gehouden wordt in Zwartewaterland. Tamminga: “Nederland is uniek als het gaat om zwemonderwijs; het percentage kinderen dat een zwemdiploma haalt is hoog. Dit is zowel van belang voor de veiligheid van onze jonge kinderen als ook voor de motorische ontwikkeling en gezondheid. Dichtbij huis starten met zwemles is een vereiste voor veel ouders.” 
 
Aan het eind van de presentatie ontvingen alle kinderen een badmuts van de Koninklijke Nederlandse ZwemBond (KNZB) om op een ludieke wijze de kinderen te stimuleren om meer te gaan zwemmen. Basisschool Het Anker promoot graag alle sportieve activiteiten waaraan de kinderen in Hasselt mee kunnen doen.
 
Foto’s: Jaap Oudenampsen

Geplaatst op Saturday, February 07, 2015 (Naar het archief op Monday, March 09, 2015)
Geplaatst door Bastiaan Tamminga (webmaster)
Return

Syndicate  Print