27 October 2021 Login
     Zoek
ZwemClinic
ZwemClinic
De prijs voor mooiste foto bij zwemvierdaagse gewonnen door ZV Utrecht en Zwemlust
Saturday, September 18, 2010 (3602 reads)

Deze prijs was een clinic. Ik had de eer om deze clinic te geven. Op verzoek van de trainers was dit mijn specialiteit stroomlijnen en onderwaterfase. Ongeveer 25 enthousiaste kinderen hebben in een uur tijd zeer veel bijgeleerd.
Zie hieronder de foto van de groep! Ook een clinic?
 

Lees verder
ZwemClinic
Bastiaan Tamminga met clinic terug in het zwembad
Thursday, April 22, 2010 (136 reads)

Bron: zwemkroniek.com
Goed idee om internationals in te schakelen bij trainingen van de aankomende RTC-toppers. Op initiatief van Patrick Pearson kwam Bastiaan Tamminga zijn RTC-groep van het RTC Eindhoven vertellen over en het voordoen van onder waterfases. De speciale verslaggeefster Andrea Kneppers en Jessica Spruit maakten er een verslag van.

Op dinsdagochtend 20 april (de verjaardag van Jovanna Koens) kreeg het RTC uit Eindhoven een clinic van beste onder water zwemmer van Nederland, Bastiaan Tamminga. Het was lang geleden dat de nieuwbakken vader in het zwembad was geweest, dus voor de zwemmers was het een verrassing dat hij om half zeven in het trainingsbad verscheen. Na een kort inzwemprogramma dook Bastiaan zelf ook het water in.
Clinic RTC Eindhoven
Bastiaan Tamminga leert de RTC-zwemmers van Eindhoven de fijne kneepjes van de on der waterfase.

Hij begon zijn clinic niet met aandacht voor de rompspanning, wat hij normaal wel doet. Van RTC-zwemmers werd verwacht dat die bij ons al perfect zou zijn. Dus begon hij met oefeningen waarbij de zwemmers en zwemsters moesten afzetten en hun handen langs hun lichaam moesten houden, dit om vlinderbenen met spanning op de romp moeilijker te maken.

Zo deden we nog meer verschillende vormen van onderwaterfases met de bedoeling deze te verbeteren. Het doel was uiteindelijk een 15 meter goede onderwaterfase op maximale snelheid te doen. De belangrijkste tip die de meesten hebben meegekregen is dat als we op maximale snelheid moeten zwemmen, we niet het maximale bewegingstempo moeten aanhouden, maar liever op 97%, omdat we dan beter het water kunnen verplaatsen.

We hebben onze onderwaterfase weer wat kunnen verbeteren, en Patrick Pearson (onze trainer) liet al doorschemeren dat er waarschijnlijk een volgende keer komt. Leuk!

ZwemClinic
Uitgebreide clinic in Budel
Tuesday, July 28, 2009 (248 reads)

Afgelopen zondag heb ik een zeer uitgebreide clinic gegeven bij zwemvereniging Budel.
Eerst ruim 1,5 uur in het water met Stroomlijnen, Onderwaterfase en Starten. Daarna een stuk land en krachttraining in samenwerking met een fysiotherapeut. Om de dag af te sluiten met het verhaal van de zwemsport en tijd voor vragen

Al deze gebeurtenissen zijn op de gevoelige plaat vastgelegd.
Ook een zwemclinic zie: www.zwemclinic.nl

Lees verder
ZwemClinic
Succesvolle clinic Roosendaal
Wednesday, February 28, 2007 (1062 reads)

Afgelopen zondag heb ik een zeer succesvolle clinic in Roosendaal gegeven bij zwemvereniging Hieronymus. Het thema van de clinic was Stroomlijnen, onderwaterfase en starten.

Iedereen was heel erg enthousiast zoals te zien is op de foto's (met dank aan de fotografen).
Aan het einde van de clinic was er tijd om vragen te stellen, handtekeningen uit te delen en een lekker hapje te eten.

Ik ben blij dat iedereen zo enthousiast was. Maar nog blijer dat de zwemmers ook wat geleerd hebben en hiermee verder gaan tijdens de trainingen.

Succes met oefenen!

Om de foto's te bekijken klik lees meer...

Ook een clinic? neem een kijkje op de clinic pagina of neem contact op.

Lees verder
ZwemClinic
Foto's Salverda Toernooi online
Wednesday, February 21, 2007 (836 reads)

Enkele foto's van het Salverda tornooi stan online. Met dank aan de organisatie voor het maken van de foto's. Klik hier voor de foto's. Een verslag en meerder foto's zijn te vinden op de sit van ZPC Nunspeet.

Lees verder
ZwemClinic
Medailles uitreiken en een korte clinic in Nunspeet
Monday, February 19, 2007 (894 reads)

Afgelopen zaterdag heb ik tijdens het salverda toernooi de medailles uitgereikt. Tevens heb ik daar een mini clinic / demonstratie verzorgd. Een succesvol toernooi voor alle zwemmers. Ik heb een wedstrijdbad nog nooit zo weinig geluid gehoord als tijdes mijnclinic. Ik dank iedereen voor de aandacht en hoop dat degene die meegedaan hebben wat geleerd hebben. Veel succes met oefenen van de onderwaterfase!

Zijn er mensen die foto's hebben van deze clinic? De foto's wil ik graag op mijn site plaatsen en kunnen gestuurd worden naar clinic@bastiaantamminga.nl.

Ook een clinic bij je vereniging?

Lees verder
ZwemClinic
Zwemclinic bij je vereniging?
Thursday, September 28, 2006 (1035 reads)

Heb je interesse in een zwemclinic bij je vereniging? Neem dan een kijkje op de clinic pagina!

Lees verder
ZwemClinic
Foto's online Clinic Utrecht
Monday, September 18, 2006 (1071 reads)

Afgelopen zaterdag vond in zwembad De Kwakel de zwemclinic met Bastiaan Tamminga plaats. Negentien kinderen van verschillende Utrechtse zwemverenigingen namen deel aan deze clinic.
Met Robin van Aggele en Rana van Beek als assistenten leerde Bastiaan Tamminga gedurende anderhalf uur de kneepjes van het vak. Onder andere stroomlijnen, het zo efficiënt mogelijk door het water gaan en de start kwamen aan bod. Tevens kon iedere deelnemer in een wedstrijdje proberen van de topzwemmer te winnen. Als afluiting gaf Bastiaan antwoord op diverse vragen over zwemmen.
(Tekst http://www.sportutrecht.nl/ )

Lees verder
ZwemClinic
Zwemclinic
Monday, September 11, 2006 (561 reads)

Gisteren heb ik op uitnodiging van HPC Heemstede tezamen met Yvonne van Heijzen en Chantal groot een Clinic verzorgd. De clinic was een groot succes. Eerst een minioren groep met 16 deelnemers waarmee we stroomlijnen hebben geoefend. Vervolgens een Jeugd / Senioren clinic waar we het keerpunt verbeterd hebben.

Aanstaande zaterdag geef ik een clinic in Utrecht Zwembad de kwakel (13.00 tot 14.30).
Hierbij geen ik met hulp van de vereniging trainers training aan 20 kinderen (tussen de 10 en 18 jaar) van 4 verschillende verenigingen. Het accentpunt tijdens deze training is stroomlijnen en onder water fase.

Wil je ook een clinic bij je vereniging? Heb je vragen, wil je je reactie kwijt of heb je foto's van een gegeven clinic? mail naar clinic@bastiaantamminga.nl

De foto's van de clinic heemstede staan online.

Lees verder
Nieuws  Archief   

Syndicate  Print